Jag är en sådan som älskar att fylla på mina inspirationsförråd på olika sätt. Film är ett av dem. Rycks verkligen med i stämningen i riktigt bra filmer och gillar ju förstås de som innehåller dans på ett eller annat sätt lite extra mycket. I det här inlägget tänkte jag dela med mig av mina bästa tips på dansfilmer med balett. Klicka på vardera film så hamnar ni hos IMDB där ni kan läsa mer om vardera filmtips!

Balettdansös balettskor

Black Swan Natalie Portman spelar huvudpersonen Nina som är otroligt dedikerad när det gäller dansen, något som minst sagt kan gå till överdrift som man får se i filmen… Det jag gillar mest med filmen är den vackra dansen men den har förstås även en genuin och mörk handling som även den är spännande (och sorglig) att följa med i.

Save the Last Dance Julia Stiles spelar huvudpersonen Sara som efter sin mammas bortgång flyttar med sin pappa till en annan del av staden där hon börjar i en ny skola. Det är en stor omställning för Sara som träffar nya vänner och en ny kärlek… Men man kan säga att hon hittar sig själv i allt det nya ändå. Hennes balettdrömmar besannas men på ett annorlunda sätt än hon tänkt.

Center Stage I den här filmen får man följa ett gäng dansare som går på American Ballet Academy och upplever både stor passion och press när de är i färd med att följa sina dansdrömmar.

Billy Elliot är en pojke som väljer balett framför boxning, vilket sticker i mångas ögon. Billy har dock ett fåtal som pushar honom att fortsätta med sin passion och kommer så småningom att lyckas bättre än någon vågat hoppas.

Jag tar tacksamt emot fler filmtips om ni läsare har några! Både med balett men även all annan typ av dans är också välkommet!

Annie Allmänt