Som sagt är jag väldigt fascinerad av balett som dansform. Det ser så himla graciöst och innerligt ut på samma gång. Själv är jag ju verkligen ingen ballerina och känner mig mest klumpig när jag försöker mig på balett(-liknande) rörelser. Men min räddning är att det finns en klass på gymmet som är inspirerad av balett där ingen deltagare är proffs. Man behöver med andra ord inte skämmas eller känna sig obekväm.

Passet jag går på kallas Barre och det är ingen dansklass direkt utan går ut på att man utför samma övningar som dansare gör. De har ju oerhört starka kroppar och kan lova att det känns i musklerna efter ett sådant här pass. För mig är det ett plus att man får använda sig av en balettstång (barre) så att man får känna sig lite som en dansös ändå.

Balettdansöser vid barre
Barre

Det finns även andra gymklasser som är inspirerade av balett – leta efter Ballet Bar, Ballet Fit, Ballet Pilates eller Barre Move tillexempel om du är nyfiken på att också prova något liknande. Jag tycker det är som ett roligare styrkepass och det är härligt att lyssna till klassisk musik till skillnad från den traditionella ”styrketräningsmusiken” även om jag gillar den också men i andra sammanhang.


Annie Allmänt